Aktiviteter

Hvad vi laver

I FDF udfordres børn og unge. Vi skaber rammer, som giver dem mulighed for at opleve hvordan det føles at overskride sine egne grænser. På dén måde får de en forståelse for deres individuelle styrker og kompetencer. FDF F7s børnearbejde er opdelt i forskellige alderstrin, hvor børnene inddeles i forskellige klasser i forhold til deres alder og hvilke relationer de har til de andre børn.

Klasser

Hvad vi laver i hver klasse kan variere meget, afhængig af børn, vind og humør. Men i FDF spiller friluftsliv en vigtig rolle – i alle aldersklasser. For tumlinge betyder det for eksempel, at de går på opdagelse i naturen, bygger huler og lærer at tænde et bål. Som pilt eller væbner tager man på primiweekender, hvor man ligger i telt og laver sin egen bivuak, men det også være en hyggewekend i vores egen hytte i Nymølle, måske med et uhyggeligt natløb. Seniorvæbnere og seniorer vil måske udfordre sig selv med overlevelsesture og kanoture i andre lande for at opleve naturen dér eller hygge om bålet med lækker gourmetmad.

Hver mandag

Hver mandag mødes vi nede i Menighedshuset. Vi er inddelt i klasser, fordelt efter alder.

Som tumling (6-8 år) bruger vi meget tid på at lege – både inde og ude. Vi klæder os også ud, vi får besøg af dokter Tumling eller tager jorden rundt på 80 dage. Som pilt (9-12 år) eller væbner (12-14 år) vil du måske blive sendt på actionløb, hvor du som agent skal bryde koder for at fange spionen eller bygge en fed sæbekassebil med bløde sæder og seje alufælge. Kredsens seniorvæbnere (14-15 år) og seniorer (15-18 år) har real-life førstehjælpsaktiviteter, overlevelsesture og laver løb og lege for de yngre klasser.

Du er altid velkommen til at komme ned og være med en mandag. Eller du kan skrive til os på fdff7@hotmail.com hvis du har noget du gerne vil spørge om.

Mandagsmøder

Mødetider 1. halvår 2019

Tumlinge: 17.30-18.30

1. Pilte: 17.30-19.00

2. Pilte + 1. Væbnere: 17.30-19.00

2. Væbnere: 19.15-20.45

Seniorvæbnere: 19.15-20.45

 Seniorer: 19.15-20.45 

Weekender

Er du mellem 6 og 18 år, så er du velkommen til at tage med på weekend-turer. Hver klasse har 1-2 turer om året, og hertil kommer 1-2 weekender med hele kredsen. Enten i vores egen hytte i Allerød eller på Jomsborg, vores kæmpelejr ud til Isefjorden. Alle F7´ere er velkomne og hvis du har en ven eller veninde er du velkommen til at invitere dem med. 

Pakkeliste?

Husk at pakke:

Sovepose, lagen (voksensenge), lommelygte og sovedyr, toilettaske, håndklæde mv. , regntøj, fornuftige sko og varmt tøj - til både ude og inde Men husk nu at læse din tilmeldingsseddel grundigt - der kan sagtens være andet/mere du skal huske at have med...

Sommerlejr


Sommerlejren er sommerens højdepunkt for alle børn og ledere i FDF F7. De seneste år har der været rigtig mange deltagere afsted på F7s sommerlejre, lejre fyldt med oplevelser, sammenhold og aktiviteter. Allerede i det tidlige forår begynder alle at se frem mod sommerlejren og alle mindes de gode stunder fra de sidste lejre.


Den foregår oftest på Jomsborg, hvor vi håber at kunne fylde lejren helt op igen med 100 børn og ledere. Sæt kryds i kalenderen allerede nu, da dette er sommerens sjoveste uge, fyldt med aktiviteter sjov og spas. Er du klar til endnu en fed sommerlejr på Jomsborg. Så er det bare om at sige det til mor og far, så de ikke arrangerer en tur til Damhussøen i den uge. Hvis du skal med, så lover vi at der igen i år er super topunderholdning hele ugen.

Året rundt

Fastelavn: Vi holder fastelavn med Sankt Thomas Kirke

Sommerlejr: Sommerlejr hvert år 7-10 dage, oftest på vores landskoloni Jomsborg ved Jægerspris. Hvilke uger meldes ud gang-for-gang.

Efterårslejr: Afholdes sammen med andre kredse i uge 42 (skolernes efterårsferie). 

Sæsonafslutning/Opstart: Opstart i januar, mandag-otte-dage efter revy. Afslutning sidste mandag i november.  (ingen møder i december måned, da vi skriver revy)

O!O: Out in October. O!O er for væbnere og seniorvæbnere på Sjælland og Bornholm.

Julemarked: Hvert år sidste søndag i november afholder FDF F7 det årlige julemarked, hvor alle kan vi suppleret deres samling af julenisser og julepynt.

(Vi har ikke mandagsmøder i december, da lederne bruger denne måned på at skrive revy).